کدخبر: ۸۸۱۲۱
۲۴ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۰۸
چاپ

آنچه در جلسه ستاد مدیریت بحران لنده گذشت:

قطعی مکرر برق گلایه مندی و مطالبات مردم شهرستان لنده از مسئولان استانی+تصاویر

جلسه اضطراری مدیریت بحران شهرستان لنده با رویکرد بررسی علل آتش‌سوزی‌های اخیر که بیش از ۱۸ مورد در کمتر از ۳۰ روز بوده است برگزار شد.

به گزارش خبرلنده، جلسه اضطراری مدیریت بحران شهرستان لنده امروز و با حضور فرماندار و اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان لنده در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

 

در ابتدای این جلسه فرماندار شهرستان لنده گفت:مدیریت بحران از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است می‌طلبد که تمام ارگان‌های دولتی به دستورالعمل‌های مدیریت ستاد بحران عمل کنند و در مواقع بحران پای‌کار باشند.

فرماندار شهرستان لنده افزود: مدیریت بحران در بسیاری شرایط اعم از وقوع بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و آتش‌سوزی گرفته و غیره می‌تواند به کنترل و مدیریت هر چه‌بهتر شرایط کمک کند.

دانش عنوان کرد: ۹۰درصد آتش‌سوزی‌های اخیر در شهرستان لنده عمدی است و از ادارات امنیتی و انتظامی خواستار برخورد با عاملین آتش‌سوزی شد.

فرماندار شهرستان لنده خاطرنشان کرد: وی از اداره منابع طبیعی خواستار شد که گروه واکنش سریع در این شهرستان تشکیل دهند آموزش‌های لازم را انجام دهند تا در مواقع بحران بتوانند بحران ایجاد شده را کنترل کنند.

وی بیان کرد: شهرستان لنده در بحث برق دچار بحران است؛ اما با این تفاوت که اداره برق شهرستان لنده با تمام نارسایی‌ها شبانه‌روز در حال تلاش هستند که بتوانند برق پایداری را برای مردم فراهم کنند.

دانش با اشاره به اینکه هرگز نگفتیم مسئله برق را حل کردیم عنوان کرد: ما قول دادیم که در پایان مردادماه مشکل برق را حل خواهیم کرد و انشا الله تا پایان برج ۵ بتوانیم از یک برق پایدار برخوردار شویم.

وی خاطرنشان کرد: تمامی مدیران وظیفه دارند از دستاوردهای دولت و عملکرد ادارات خود را رسانه‌ای کنند و خدمات ارائه شده را به گوش مردم برسانند.

دانش از ادارات هلال‌احمر، منابع طبیعی، محیط‌زیست، بخشداری‌ها و معاون فرمانداری که اداره برق که در بحث آتش‌سوزی‌های رخ‌داده و برقراری برق توانستند مدیریت کنند تقدیر و تشکر کرد.

 

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان لنده گفت: باید همه در کف میدان باشیم برای مقابله و مدیریت بهتر بحران‌ها به‌خصوص در مواقع آتش‌سوزی مزارع و مراتع که نیازمند حضور همگانی است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین نیازهای اساسی در بحث مدیریت بحران حضور مدیران در صحنه است که این مهم باعث تقویت روحیه همدلی و هم‌افزایی بیشتر مردم خواهد شد.

سرهنگ ویسی گفت: اگر به‌موقع در خصوص قطعی آب، برق و سایر موارد اطلاع‌رسانی لازم به شهروندان صورت گیرد میزان مقبولیت و پذیرش بحران نیز برای مردم قابل‌باورتر خواهد بود.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج لنده گفت: سپاه و بسیج در همه میدان‌ها در کنار مردم و مسئولان است و در خصوص بحران‌ها نیز در کنار شهروندان خواهیم بود.

 

در ادامه نیز رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده با گلایه از عدم همکاری بیشتر ادارات در آتش‌سوزی‌ها گفت: برابر قانون جامع مدیریت بحران کشور همه ادارات و نیروی های لشکری و کشوری در مواقع بحران باید تحت دستور فرمانده میدانی مدیریت بحران باشند و دستورات استاندار و فرمانداران را اجرایی کنند.

خسرو محمدی گفت: اداره منابع طبیعی شهرستان لنده با داشتن تنها ۳ نفر نیروی رسمی در این ایام با این حجم از آتش‌سوزی‌ها نهایت تلاش و کوشش خود را به کاربست تا از آتش‌سوزی‌ها جلوگیری کند و اگر نیروهای مردمی و هلال‌احمر و سایر نهادها نبودند قطعاً میزان خسارت‌ها چندین برابر وضع موجود بود.

در ادامه نیز سید امین شفایی معاون فرماندار شهرستان لنده گفت: همکاری ادارات در این آتش‌سوزی‌ها بررسی و درنهایت برای ارزیابی ادارات لحاظ خواهند شد و هیچ‌گونه کم‌کاری و سهل‌انگاری حتی سهوی قابل‌پذیرش نخواهد بود .

وی افزود: اداره امور آب به‌عنوان پشتیبانی در بحث اغذیه و ارسال به‌موقع آب‌معدنی برای واحد‌های امدادی عملیاتی معرفی شد که نقش مهمی در اجرای ماموریت ها دارد.

معاون فرماندار لنده گفت: انسجام وهم افزایی بیش از پیش دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان و مدیران ضمن آمادگی کامل بصورت شبانه روز برای هر نوع حوادثی بخصوص آتش سوزی ها ،یک نفر را بعنوان جانشین در این زمینه با برنامه مدون و هفتگی به فرمانداری اعلام نمایند.

وی اظهارکرد:بررسی ابعاد مختلف این آتش سوزی ها توسط دستگاه‌های مسئول ،شناسایی عوامل دخیل در آتش سوزی ها و گزارش لازم به نهادهای قضایی معرفی شوند.

شفایی گفت:معرفی حداقل یک نفر از هر اداره جهت عضویت در گروه اطفای حریق و تشکیل تیم واکنش سریع توسط سپاه ،منابع طبیعی و هلال احمر، و دهیاران برای مقابله با بحران ها در سطح شهرستان و زیر نظر ستاد مدیریت بحران برای مواقع اضطرای و حضور در عملیات های ابلاغی لازم و ضروری است.

 

قنبر زکی نژاد بخشدار مرکزی شهرستان لنده درادامه گفت:از اوایل تابستان تاکنون باتوجه به حجم زیاد رویش علف وزمین های کشاورزی و گرمای طاقت فرسابا کوچکترین شعله آتش، آتش به جان طبیعت افتاده و زمین های کشاورزی ودرختان دچار آسیب گردیده است.

وی افزود: با توجه به وسعت آتش سوزی خوشبختانه با حضور به موقع مردم ،هلال احمر،بخشداری، آتش نشانی ،منابع طبیعی ونیروهای مردمی در سریع ترین زمان ممکن مهار شد.

زکی نژاد بیان داشت: علت آتش سوزی هنوز نامشخص است؛ ولی براساس اظهار نظرهای احتمالی حاضرین سهل انگاری فردی قابل مشاهده است.

این مسئول تاکید کرد: سنت غلط آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم و جو در شهرستان توسط برخی از کشاورزان موجب بروز چنین آتش سوزی های در مزارع منطقه می شود.

بخشدار مرکزی شهرستان لنده با اشاره به اینکه بیش از۱۲آتش سوزی در بخش مرکزی اتفاق افتاده است افزود:روستاهای که گرفتار آتش سوزی شده بودند، شامل،ایدنک ،مال شیخ،دوک و صفی خانی،گرده رچ قیام،عروه، جاده بیشه ای،آبدره،اطراف محل جمع آوری زباله مسیر ایدنک است.

 

در ادامه نیز بخشدار موگرمون با اشاره به دامنه آتش سوزی های در این بخش گفت:همه ساله و در فصل‌ تابستان کوه‌ها ودرختان ومراتع کشاورزی این شهرستان طعمه حریق شده و بخشی از طبیعت بر اثر آتش سوزی‌ها از بین می‌رود.

وی افزود: به دلیل بارندگیهای مناسب فصل بهار رشد علوفه ها در مراتع شهرستان لنده مناسب بوده و این امر در فصل تابستان مراتع را دچار مستعد آتش سوزی کرده است.

آخش گفت: از اوایل تابستان تاکنون، بخش موگرمون وروستاهای شیتاب،دشت بن،گوردالو،آبرزگه،تراب، طعمه حریق آتش شدند.

بخشدار مرکزی شهرستان لنده خاطرنشان کرد: آتش سوزی های رخ داده به همت نیروهای سپاه،شهرداری،هلال احمر،منابع طبیعی و مردم به موقع مهار شدند.

تصاویر تکمیلی در زیر آمده است:

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---