کدخبر: ۸۸۰۶۶
۲۴ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۱
چاپ

توجه ویژه دولت سیزدهم به حوزه کشاورزی در لنده/اعطای ۱۷ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی و مشاغل خانگی+تصاویر

سال‌ها است جدال تیشه و آتش بر تن نحیف جنگل‌های زاگرس برای تهیه زغال توسط سودجویان به گوش می‌رسد و آرام‌آرام شاهد مرگ جنگل‌های بلوط هستیم.

به گزارش خبرلنده، جنگل‏ های سرزمین همیشه سبز کهگیلویه و بویراحمد حدود ۶۵۰ هزار هکتار تخمین زده می‌شود که متأسفانه اکثر این جنگل‏ها در اثر بهره‌برداری بی‌رویه تخریب شده اندو از شکل جنگل خارج شده که عمده دلیل آن طمع افراد سودجو برای تهیه زغال و مصارف خانگی در روستاها می‌توان بیان کرد.

تنوع گیاهان جنگلی به‌گونه‌ای است که ۸۰ درصد آن زیرپوشش گونه بلوط و ۲۰ درصد باقی‌مانده مشتمل بر درختچه‌های بنه، کیکم، ارس، زالزالک، زبان‌گنجشک و بادام وحشی است و از این لحاظ میوه بلوط عمدتاً به مصرف تغذیه احشام و دام‏های اهالی می‌رسد.

شهرستان لنده با داشتن این مواهب الهی در کوه سیاه‌وسفید، تلرش، قیام، چهکارد، سرخون، موربید، خیار کار، دلی مهرجان، مله آبگون، نسه ملا قندی، آب بهاره از مناطق دارای پوشش جنگلی بسیار مناسب بوده که همه ساله به‌واسطه همین پوشش مناسب از سوی عده‌ای سودجو مورد هجوم واقع شده و به‌وسیله اره‌برقی درختان تنومند بلوط سربریده شده و سپس قطعه‌قطعه و تبدیل به زغال می‌شوند و حالت دیگر نیز متأسفانه در سناریوی دیگر بخش عظیمی از جنگل را به آتش می‌کشانند تا پس از مدتی دستشان برای بریدن درختان برای تهیه زغال باز باشد.

مناطق سرسبز و زیبای این شهرستان علی‌رغم مراقبت‌های روزانه جنگلبانان و دوستداران محیط‌زیست از آتش خشم و کینه‌توزی‌های سودجویان در امان نمانده و سالانه شاهد قطع درختان و گاهی نیز به‌آتش‌کشیدن آنان هستیم که بنا به گفته افراد محلی درختان را به‌صورت تکی قطع و پس از یکی دو هفته اقدام به جمع‌آوری آنان می‌کنند.

 

تخریب و آتش‌سوزی مناطق جنگلی شهرستان لنده در چندساله گذشته نسبت به سال‌های قبل روندی افزایشی داشته است.

متأسفانه، در جنگل‌های مناطق چهکارد و کوه حاتم همه ساله شاهد آتش‌سوزی‌های عمدی از سوی برخی از سودجویان و قاچاقچیان زغال هستیم که برای تأمین زغال و فروش در حوزه استان خوزستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس اقدام به قطع درختان و آتش‌زدن بخش‌های از جنگل‌ها و مراتع در این منطقه می‌کنند.

حتی این سود جویان پا فراتر گذاشته و به محیط بانان نیز رحم کرده که نمونه بارز آن سه سال پیش که مأموران اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده در این منطقه در حال گشت‌زنی بودند مورد حمله مسلحانه سودجویان قرار گرفته و باعث زخمی‌شدن یکی از کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده شدند.

در طی این سال‌ها باوجود گستردگی حوزه استحفاظی اداره منابع طبیعی شهرستان لنده متأسفانه نه‌تنها نیروی به این اداره اضافه نشده بلکه تعداد6نفر نیز از قرق بانان این اداره بازنشسته شدند و عملاً این اداره تنها با ۳ نفر با این حجم از حوزه استحفاظی باید کار مراقبت و نگهداری از جنگل‌ها و مراتع را برعهده بگیرد و این درحالی است که برابر چارت سازمانی باید 23نفر باشند.

خسرو محمدی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده که خود در یکی از عملیات های مراقبت از جنگل توسط قاچاقچیان مورد حمله مسلحانه قرار گرفت و زخمی شد در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: شهرستان لنده دارای یک وسعت سرزمینی 85 هزارهکتاری است که حقیقتاً کار مراقبت و نگهداری از این حجم از حوزه استحفاظی با این تعداد نیروی انسانی را برای ما مشکل کرده است.

وی افزود: وجود پوشش جنگلی در منطقه کوه حاتم و عدم جاده دسترسی از سمت شهرستان باعث شده برای مراقبت و گشت‌زنی به شهرستان بهبهان و مناطق دیگر برای حضور در مناطق جنگلی راه پیدا کنیم.

محمدی گفت: این منطقه از سه منطقه تشان بهبهان، لیکک در بهمئی و قیام در لنده تشکیل شده است که کار نگهداری و پوشش هم‌زمان این منطقه و سایر مناطق شهرستان را کمی دشوار کرده است که امیدواریم این مشکلات با تأمین نیروی انسانی هرچه سریع‌تر برطرف شود.

 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده گفت: با وجود کمبود نیروی انسانی باهمت و تلاش یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان و همراهی ادارات و نهادها و سازمان‌ها به‌خصوص مدیریت بحران و سپاه و بسیج شهرستان لنده در مواقع بحرانی و آتش‌سوزی‌ها این مجموعه‌ها به همراه مردم‌یاریگر ما هستند.

 

وی افزود: در آتش‌سوزی چند روز گذشته این همدلی و هم‌افزایی مردم باعث شد تا آتش‌سوزی‌ها در کمترین زمان ممکن اطفاء شوند؛ ولی لازم است فرهنگ حفاظت و مراقبت از جنگل‌ها و مراتع در سطح جامعه نهادینه شود تا دیگر شاهد آتش‌سوزی‌ها در مناطق مختلف نباشیم.

انتهای پیام