کدخبر: ۸۷۹۹۹
۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۰۴:۵۰
چاپ

گزارش ویژه:

نجات گردشگران گرفتار در برف کوه سیاه+تصاویر

یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت مرغ ناتوانی متولیان در تنظیم عرضه و تقاضا و افزایش بی‌رویه قیمت مواد اولیه برای مرغداری‌ها است.

به گزارش خبرلنده، بی‌ثباتی بازار در حوزه مرغ یکی از چالش‌های است که در یک سال گذشته نیز شاهد آن بودیم،این مهم  به چند علت اصلی در سطح بازار  برمی‌گردد.

عدم نیازسنجی عرضه و تقاضا از سوی سازمان جهاد کشاورزی و وزارت صمت باعث شده است تا یک ناهماهنگی در حوزه تولید و بازار ایجاد شود که نتیجه این ناهماهنگی بحث کمبود مرغ در سطح بازار و افزایش بی‌رویه قیمت آن است.

از طرف دیگر عدم حمایت کافی از تولیدکنندگان در سالی که رهبر معظم انقلاب آن را مهار تورم و رشد تولید نام‌گذاری کردند شاهد افزایش قیمت‌ها و کاهش سطح تولید در همین دوماهه اخیر هستیم.

برای بررسی بیشتر این مهم با چند نفر از تولیدکنندگان واحد مرغداری در سطح شهرستان لنده صحبت کردیم که عمده مشکلات خود را افزایش چندین برابری قیمت جوجه، سویا و ذرت خوراکی دام و طیور عنوان کردند.

مشکلات مطرح شده از سوی این تولیدکنندگان به همین موارد ختم نمی‌شود؛ بلکه افزایش قیمت حامل‌های انرژی، هزینه حمل‌ونقل، کشتارگاه و هزینه کارگران نیز باعث شد که میزان تولید به نسبت گذشته چندین برابر کاهش یابد.

عصمتی یکی از این تولیدکنندگان در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: متأسفانه حمایت چندان از تولیدکنندگان صورت نمی‌گیرد و این در حالی است که امروز در دو شهرستان کهگیلویه و لنده از ۵۰ واحد مرغداری فقط تعداد ۱۰ یا ۱۵ واحد فعال هستند که علت تعطیلی آنان افزایش بی‌رویه قیمت مواد اولیه و هزینه‌های جانبی است.

وی افزود: در دوره ۴۵ روز دوماهه گذشته بیش از ۲۵ میلیارد ریال جوجه‌ریزی کردم که باتوجه‌به هزینه‌ها و افزایش مواد اولیه بیش از ۴ میلیارد ریال متضرر شدم.

این تولیدکننده لنده ای گفت: واقعاً جای تأسف است در سالی که رهبر معظم انقلاب آن رامهار تورم و رشد تولید نام‌گذاری کردند شاهد افزایش چندین برابری قیمت‌ها و کاهش تولید به‌واسطه سهل‌انگاری مسئولان باشیم.

وی افزود: هزینه خرید جوجه از استان مازندران و حمل‌ونقل آن تا شهرستان لنده به دلیل محرومیت‌ها و نداشتن جاده مناسب دوبرابر شهرستان کهگیلویه پای ما درمی‌آید.

عصمتی گفت: متأسفانه کسی نیست که به فکر تولیدکنندگان در حوزه دام و طیور باشد و دردل ما را به‌عنوان جهادگران خط مقدم تولید بشنود تا بتوانیم خدمات ارزشمندی به شهروندان ارائه دهیم.

وی در ادامه گفت: یکی دیگر از چالش‌های اساسی شهرستان ما نبود خودروی سنگین برای حمل‌ونقل جوجه از استان مازندران و یا مواد اولیه از بندر امام خمینی (ره) ماهشهر تا شهرستان است که این مهم باعث افزایش چندین برابری هزینه حمل‌ونقل خواهد شد.

وی گفت: متاسفانه هزینه انتقال مرغ به کشتارگاه و هزینه ذبح آن به نسبت ماه های گذشته نیز دو برابر شده است که این مهم نیز باعث نگرانی تولید کنندگان شده است.

این تولیدکننده لنده ای تاکیدکرد:امیدواریم تولیدکنندگان مورد حمایت ویژه مسئولان قرار گیرند تا بتوانند در روند تنظیم بازار تاثیرگذارباشند.

انتهای پیام