کدخبر: ۷۰۶۹۷
۲۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۳
چاپ

50درصد زنان در كهگيلويه وبويراحمد اضافه وزن دارند/ 14% جمعیت کهگیلویه و بویراحمد دیابتی هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اصلاح رفتار در استان کهگیلویه و بویراحمد را زمان‌بر، اما عملی دانست و گفت: بیش ‌از ۵۰ درصد زنان و ۲۵ درصد مردان بالای ۳۰ سال در استان اضافه‌وزن دارند که این‌یک هشدار جدی است و باید هرکس شخصاً به فکر سلامت و کنترل وزن خود باشد.

به گزارش خبر لنده،  صبح زاگرس، به نقل از سايت زنان استان كهگيلويه وب ويراحمد(ايل بانو) بیماری دیابت هیچ تبعیضی قائل نیست و همه اعم از پیر، جوان، زن و مرد را مبتلا می‌کند.

 رضا چمن رئیس دانشگاه علوم پزشکی ياسوج در گفتگو با اين پايگاه خبري با اشاره به روز جهاني ديابت  اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۱۴ درصد مردم استان کهگیلویه و بویراحمد دارای دیابت و یا با اختلالات قند خون مواجه و یا در معرض دیابت قرار دارند. 

وي اصلاح رفتار در استان کهگیلویه و بویراحمد را زمان‌بر، اما عملی دانست و گفت: بیش ‌از ۵۰ درصد زنان و ۲۵ درصد مردان بالای ۳۰ سال در استان اضافه‌وزن دارند که این‌یک هشدار جدی است و باید هرکس شخصاً به فکر سلامت و کنترل وزن خود باشد.  

همچنین بسیاری از متخصصان از افزایش چاقی در ایران به‌عنوان زنگ خطری برای ابتلای به بیماری دیابت و عوارض ناشی از آن یاد می‌کنند این در حالی است که امروز با افزایش مصرف تنقلات ناسالم و فست‌فود، چاقی و به دنبال آن دیابت در کمین همه، خصوصاً کودکان و نوجوانان ایرانی است.

 برای مقابله با این بیماری در استان باید توسط بخش‌های بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تلاش بیشتر و ریشه‌ای‌تری صورت گیرد و علاوه بر دولت‌، همه افراد جامعه اعم از معلم، ورزشکار و هنرمند وغيره، باید به سهم خود سعی کنند تا با ترویج سبک زندگی سالم، حساسیت جامعه را در برابر تلخی‌های این بیماری شیرین افزایش دهند.

هرسال 14 نوامبر مصادف با 23 آبان "روز جهانی دیابت" نام دارد تا اذهان افراد مختلف جامعه به این مسئله معطوف شود. روز جهانی دیابت بهانه‌ای است تا توجهی دوباره به عادت‌ها و رفتارهای خود در زندگی روزمره داشته باشیم، عادت‌ها و رفتارهایی که می‌تواند هزینه‌های گزافی را تحمیل کند.

طبق آمار 4/5 میلیون نفر در کشور مبتلابه دیابت هستند و 2/5 میلیون نفر نیز از ابتلای خود به دیابت آگاه نیستند، دیابت تنها بیماری‌ای است که سازمان ملل در مورد آن قطع‌نامه صادر کرده است که کشورهای دنیا برای کنترل این بیماری برنامه‌ریزی کنند، تا سال ۲۰۳۰ تعدادبیماران دیابتی در ایران ۸۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد، درواقع آمار مبتلایان نزدیک به ۱۰ میلیون نفر می‌رسد.

آمار و هزینه دیابت
البته این افزایش شیوع در کشورهای منطقه مثل عربستان،کویت،بحرین و مثل کشور ما جدی است به‌طوری‌که تا چند سال آینده،ما و کشورهای فوق جزو ۱۰ کشوری خواهیم بود که بیشترین شیوع دیابت را خواهند داشت،این حادثه، توجه جدی‌تر را به دیابت می‌طلبد، چراکه دیابت بیماری پُرهزینه‌ای است، به‌طوری‌که در دنیا ۳۷۰ تا ۳۸۰ میلیون دیابتی وجود دارد که سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه درمان دیابت و عوارض این افراد می‌شود. در کشور ما دیابت ۷۰ هزار سال عمر مفید مردم را تحت تأثیر قرار داده است، بنابراین بحث آموزش برای کاهش آمار ابتلا به دیابت بسیار مهم است و رسانه‌ها باید در این خصوص فعالیت خوبی داشته باشند...

حساسیت جامعه در برابر تلخی‌های این بیماری شیرین 

واقعیت این است که دیابت تنها یک بیماری نیست، بلکه یک معضل جهانی است که علاوه بر ناتوانی و معلولیت‌های جسمی، سالانه هزینه‌های سنگینی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند، متأسفانه سونامی "دیابت " در سایه کم‌تحرکی، چاقی، تغذیه نادرست و استعمال دخانیات درراه است، اما بسیاری از افراد جامعه دانش و آگاهی لازم را درباره این اپیدمی شایع قرن، ندارند.

ديابت چيست؟
ديابت زماني به وجود مي‌آيد كه در بدن شما به‌اندازه كافي انسولين توليد نشود يا از انسولين توليد‌شده در بدن به‌طور مؤثري استفاده نشود. بدن شما بدون انسولين نمي‌تواند انرژي موردنیاز را از مواد غذايي مصرفي به دست آورد و گلوكز به‌جای ورود به سلول در بدن جمع مي‌شود. ديابت نوع اول يا ديابت وابسته به انسولين زماني اتفاق مي‌افتد كه انسولين يا وجود ندارد يا مقدار آن بسيار كم است، در چنين مواردي بايد انسولين تزريق شود. اين نوع ديابت اغلب كودكان و نوجوانان را در برمی‌گیرد ولي افراد در سنين بالاتر هم ممكن است دچار آن شوند. ديابت نوع دوم يا ديابت غیر وابسته به انسولين است كه زماني اتفاق مي‌افتد كه بدن قادر به توليد انسولين به‌اندازه كافي نباشد و يا انسولين تولیدشده نتواند به‌خوبی استفاده شود. ديابت نوع ۲ اغلب در افراد بالغ ديده مي‌شود و شايع‌ترين نوع ديابت است.

انتهاي پيام/ ز.ح