کدخبر: ۷۰۴۷۳
۲۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۰
چاپ

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد:

فیلم تحسین شده «شیار ۱۴۳» در دو شهر یاسوج و دهدشت اکران می شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هفته بعد فیلم «شیار ۱۴۳»به کارگردانی نرگس آبیار در دو شهر یاسوج و دهدشت اکران می شود.

به گزارش خبر لنده، امین کمالوندی ظهر امروز در گفت وگو با  خبرنگار فرهنگی صبح زاگرس از اکران فیلم سینمایی "شیار143 " به  کارگردانی نرگس آبیار در دو شهر یاسوج و دهدشت خبر داد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه وبویراحمد در ادامه گفت: رایزنی با تهیه کننده این فیلم برای اکران  در هفته آتی برای دو شهر یاسوج و دهدشت در حال انجام است و ان شاالله همشهریان یاسوجی و دهشدتی ما از این فیلم تحسین شد استفبال خوبی خواهند داشت..

 

وی در ادامه در خصوص وضعیت سینمای دهشدت افزود: سینمای شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه به سیستم دیجیتال مجهز شده است و فیلم شیار 143 هم همزمان با اکران در شهر یاسوج  در شهر دهدشت به نمایش در می آید.

 

به گزارش صبح زاگرس فیلم برگزیده و بهترین فیلم فجر سالجاری، روایت گر مادری در روستای سرچشمه کرمان است که پسرش بدون اطلاع به او به جبهه میرود و در عملیات والفجر مقدماتی شرکت می کند اما با وجود بازگشتن دو تن از دوستانش اثری از او یافت نمی شود.


 

مریلا زارعی که نقش مادر یونس را بازی می کند با بستن یک رادیوی موج کوتاه به کمر خود همواره در حال گوش دادن رادیو عراق است تا بلکه شاید نام پسرش را بشوند و از دل نگرانی خارج شود اما انتظار او حتی با بازگشت اسیران به کشور نیز به پایان نمیرسد.

یوسف در منطقه ای که در زمان عملیات والفجر مقدماتی در سال 61 در منطقه چزابه به عنوان شیار 143 معروف بوده به شهادت میرسد و با آمدن به خواب یکی از تفحص گران در آن منطقه از او می خواهد که به سراغش بروند.

سکانس های پایانی این فیلم به روایت لحظه دیدار مادر با فرزندش پس از سالهای اختصاص یافت که در آغوش گرفته شدن کفن یونس که اندازه آن به قدر یک نوزاد قنداق شده بود، نوای گریه بسیاری از تماشاگران را در فضای ملکوتی باغ موزه همدان که میزبان یک شهید گمنام است به آسمان برد و حتی کارگردان این فیلم که که خود بارها این اثر را دیده است با این حس وحال اشکانش جاری بود.
 


 

از نکات جالب توجه در این فیلم می توان به تغییر الگویی زندگی روستا نشینان کرمانی اشاره کرد به طوری که در سالهای اولیه انقلاب آنان غذای محلی خود یعنی آبگوشت را قوت روزانه خود قرار داده بودند و در حال پختن نان در تنور هستند ولی این روند در بخش های پایانی تغییر می کند و غذای قالب در فیلم به برنج تبدیل شده و حتی برای درست کردن چایی از گاز استفاده می کنند.

انتهای پیام/گ