کدخبر: ۷۰۳۲۷
۰۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۵
چاپ

کودکان ؛بازی های رایانه ای و تغییر سبک زندگی

تعداد بسیاری از بازی های رایانه ای وارداتی و با اهدافی مشخص توسط کشورهای سازنده طراحی و به کشورهای دیگر صادر می شوند که اکثر این بازی ها یا مروج خشونت و یا به دنبال تغییر سبک زندگی افراد هستند.

به گزارش خبر لنده،  صبح زاگرس، به نقل از سایت زنان استان کهگیلویه و بویراحمد(ایل بانو) بازی کودکان در واقع نوعی تمرین نقش هایی است که آنان می خواهند در بزرگسالی به عهده بگیرند همراه با آزمون و خطا کودک در بازی کردن در واقع خود را برای به عهده گرفتن نقش های آینده آماده می کند. اگر به بازی هایی که توسط فرزندان خردسال انجام می گیرد دقت کنیم می بینیم که آنان در ابتدا تقلید از پدر و مادر در نقش های آن ها را تمرین و تکرار می کنند و بعد با  تقلید از برنامه های تلویزیونی مورد علاقه شان کارهای شخصیت های این برنامه ها را تقلید می کنند.

با بزرگتر شدن فرزندان بازی های آنان هم متنوع شده و اشکال مختلفی به خود می گیرد، اما آنچه در اینجا خیلی حائز اهمیت است بازی های گروهی است که بچه ها با بالاتر رفتن سنشان به انجام آن تمایل پیدا می کنند.

 کودکان در سال های اولیه زندگیشان در ابتدا تمایل دارند که به صورت فردی بازی کنند اما با بزرگتر شدن آن ها تمایل به بازی های گروهی در آن ها ایجاد می شود.

در جریان بازی های گروهی مهارت های اجتماعی فرد تقویت می شود و کودک می تواند درک درستی از خود و توانایی هایش پیدا کند، همین طور باعث تقویت حس همکاری و مشارکت فرد می شود.

در این نوع بازی ها فرد با مقررات آشنا می شود و یاد می گیرد هر بازی مقررات خاص خودش را دارد که فرد اگر بخواهد مقبول اعضای گروه واقع شود باید آن مقررات را رعایت کند، حتی افراد ترسو و کم رو نیز در جریان بازی های گروهی می توانند به مشکلات خود غلبه کنند و حس اعتماد به نفس در آنان تقویت شود.

در بازی های گروهی افراد یاد می گیرند حقوق همدیگر را رعایت کنند به افراد ضعیف تر گروه کمک کنند و با برد و باخت در بازی ها یاد می گیرند قدرت تحمل بالاتر داشته باشند و برای پیروزی بیشتر تلاش کنند.

امروزه با رشد علم و فناوری شاهد متحول شدن شکل جدیدی از بازی های کودکان هستیم، و از طرفی به خاطر کوچک بودن خانه ها والدین فرزندان را به سکوت دعوت می کنند و تشویق برای اینکه ساکت و بی سروصدا در گوشه ای باشند به دلیل اینکه مشغله های زندگی، والدین دیگر حوصله سروصدای فرزندان را ندارند.

اما آنچه که امروزه در حال گسترش است بازی های رایانه ای است و پدر و مادر خوشحال از اینکه فرزندشان در خانه در کنارشان ساکت و آرام در گوشه ای نشسته و به اصطلاح سرش در لاک خودش استاما غافل از اینکه اگر بر روی این بازی هایی که فرزندان انجام می دهند نظارت نداشته باشند ممکن است باعث ایجاد مشکلات زیادی برای فرزندانشان شود.

  یکی از مسائل مهم در بازی های رایانه ای تناسب بازی با سن مخاطب است. چون کودکان در هر سنی چیزهای خاصی برای آنان جذاب است و به آن ها تمایل پیدا می کنند اگر به این نکته توجه نشود اثرات بسیار بدی بر روح و جسم کودک گذاشته می شود. در واقع ضرر استفاده از بازی های رایانه ای بسیار بیشتر از منافع آن خواهد بود. اما استفاده درست و تحت کنترل والدین می تواند برای کودک مفید باشد.

در دوره نوجوانی که همراه با دوران بلوغ فرزندان است، نوجوانان به دنبال بازی های مهیج و خشن هستند که این امر مهم نظارت و کنترل والدین را می طلبد. پدر و مادرها باید در این سن باید به صورت غیر مستقیم به کنترل بازی های فرزندانشان بپردازند. هر وقت می بینند فرزندانشان مشغول بازی های رایانه ای هستند، ساعتی در کنار آن ها بمانند و اگر برایشان مقدور باشد همراه فرزندانشان به بازی بپردازند.

 چون در این سن نوجوانان از طریق دوستانشان با بازی ها آشنای می شوند و یا به آن ها داده می شود که نه تناسبی با سن آنان و نه برای آن ها مفید هستند. والدین باید خود به مسائل روز آشنا باشند و بتوانند اطلاعات فرزندانشان را در این زمینه بالا ببرند.

 تعداد بسیاری از بازی های رایانه ای وارداتی و با اهدافی مشخص توسط کشورهای سازنده طراحی و به کشورهای دیگر صادر می شوند که اکثر این بازی ها یا مروج خشونت و یا به دنبال تغییر سبک زندگی افراد هستند. سازندگان این بازی ها با بهره گیری از آخرین دستاوردهای علوم مختلف انسان شناسی، روانشناسی، جامعه شناسی، علوم تربیتی و نرم افزاری هستند که چنان این بازی ها را مهیج و جذاب خلق می کنند که نوجوانان را پای این بازی ها میخکوب می کنند.

این نوع بازی ها به شدت در گرایش ها و تمایلات فرزندان تأثیر می گذارد، این بازی ها که فرهنگ و ارزش های کشور سازنده را به روح و روان کودک منتقل می کند باعث بسیاری از مسائل و مشکلات برای جوانان و نوجوانان خواهد شد.این افراد مواردی را در دنیای مجازی تجربه می کنند که در دنیای واقعی وجود ندارد و در دنیای مجازی چیزهایی برایش به ارزش در می آید که در دنیای واقعی ضد ارزش هستند. استرس، اضطراب همه مواردی هستند که فرد در حین بازی تجربه می کند و می توانند سلامت روان و جسم او را به خطر بیندازد.

انتهای پیام/ ز.ح