در گفت و گوی صبح زاگرس با یک کارشناس اقتصادی مطرح شد:
راه نجات اقتصاد، ترسیم شرایط منطبق بر اقتصاد غیر نفتی است/لزوم آموزش اقتصاد مقاومتی در سطح مدارس/محصولات باغی و آب های معدنی شاخص ترین ظرفیت صادرات برای استان

کارشناس امور صنعتی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت:اساسا راه برون رفت کشور از وضع موجود وتقویت بنیان ها وپایه های اقتصادی کشور خروج از فضای موجود وترسیم شرایط منطبق بر اقتصاد غیر نفتی است.
به گزارش خبر لنده، ضامن فر کارشناس امور صنعتی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه وبویراحمد در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی صبح زاگرس گفت: اساساً راه برون رفت کشور از وضع موجود وتقویت بنیان ها وپایه های اقتصادی کشور خروج از فضای موجود وترسیم شرایط منطبق بر اقتصاد غیر نفتی است.
وی گفت: در اقتصادهای وابسته به نفت نظیر کشورمان با نوساناتی که در بازار نفت رخ می دهد تمامی شرایط ومناسبات اقتصادی وسیاسی تغییر می کند.
ضامن فر افزود: به عنوان مثال با کاهش قیمت جهانی نفت وتعدیل قیمت آن به قیمتی کمتر از قیمت مصوب در بودجه سالیانه کشور، آثار زیانبار آن در شرایط عمومی ظاهر می شود ودولت را در اجرای برنامه های اقتصادی با مشکل مواجه می کند به همین خاطر از سالها پیش ضرورت ترسیم اقتصاد غیر نفتی مورد توجه همه دلسوزان اقتصادی کشور ودر راس همه مقام معظم رهبری قرار گرفت اما این موضوع به معنی این نیست که از این پتانسیل در جهت رشد وتوسعه کشور واستان غافل شویم بلکه بر عکس یکی از راههای رشد وتوسعه استان ما توجه به پتانسیل های موجود وبرخورداری از منابع عظیم نفت وگاز می باشد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: این موضوع در توسعه صنعتی واقتصادی استان می تواند بعنوان یک مزیت استان مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد و سرمایه گذاران را برای ورود به طرح های صنعت نفت وگاز وپتروشیمی وسایر طرح های تولیدی ترغیب کند زیرا خروج از اقتصاد نفتی به منزله کم کردن اتکاء اقتصادی به منابع نفتی وعرضه خام این محصول حیاتی به بازارهای جهانی است در حالی که با فراوری این محصول وتبدیل آن به محصولات متعدد وبا ارزش می توان چرخه صنعتی واقتصادی کشور را متحرک وپویا کنیم.
وی ادامه داد: در استان هم با اتکاء به این مزیت ولحاظ منابع نفت وگاز بعنوان خوراک ومواد اولیه طرح های صنعتی به عنوان یکی از استان های پیشتاز در عرصه صنعت نفت وگاز باشیم .
کهگیلویه وبویراحمد یکی از استانهای مهم کشور در برخورداری از منابع طبیعی وجنگلی
ضامن فر بیان کرد: استان ما به عنوان یکی از استانهای مهم کشور در زمینه برخورداری از منابع طبیعی وعرصه های جنگلی می باشد وبلوط به عنوان شاخص ترین گونه گیاهی بیشترین سطح از عرصه جنگلی را به خود اختصاص داده است به گونه ای که قریب به 150هزارتن میوه درخت بلوط در جنگل های استان تولید می شود که قریب به 30درصد آن قابل برداشت می باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: این میوه به دلیل کاربردهای متعددی که در زمینه مصرف خوراک دام ، مصرف خوراکی وکاربرد در تهیه انواع شیرینی وشکلات وحتی در صنعت نفت در زمینه حفاری کمک به انسداد وخروج نفت می کند وحتی بهره برداری از پوسته درخت بلوط در صنایع ساخت چوب پنبه می تواند نظر سرمایه گذاران را جلب کند اما این که استان را صرفا با اتکاء به گونه ای جنگلی وگیاهی بخواهیم به جلو ببریم تصور نمی کنم امکانپذیر باشد ولکن این محصول وسایر گونه های گیاهی می توانند بعنوان یک ظرفیت ومزیت به توسعه اقتصادی وصنعتی استان کمک کنند .
ابزارهای متعدد در زمینه توسعه اقتصادی وصنعتی استان وجود دارد
وی گفت: در زمینه توسعه اقتصادی وصنعتی ابزارهای متعددی می توانند دخیل باشند مثلا دسترسی سریع وآسان به مواد اولیه مورد نیاز، برخورداری از بازار مناسب ومطمئن برای عرضه تولیدات، دسترسی به ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید، دانش فنی ونیروی کار ماهر وفنی ودهها شرایط دیگر.
ضامن فر در ادامه تاکید کرد: این که ما شرط خروج استان از وضع موجود را در مثلا بهره برداری وتولید چند محصول محدود کنیم طبیعتا نمی توانیم به این قضاوت زیاد خوشبین باشیم، بالاخره مزیت های این استان برای توسعه صنعتی واقتصادی محدود به برخورداری از چند ظرفیت نیست در ابتداء عرض کردیم برخورداری از منابع عظیم نفت وگاز بعنوان مهم ترین مزیت استان می تواند سرمایه گذاران را برای ورود به استان ترغیب کند واز طرفی برخورداری از معادن غنی، آبهای معدنی، گونه های گیاهی وجنگلی ودارویی، طبیعت زیبا وبکر استان وشرایط فوق العاده مستعد استان در زمینه گردشگری همه وهمه زمینه های مناسبی برای توسعه استان محسوب می شوند.
سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی کشاورزی در استان
کارشناس امور صنعتی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اظهار داشت : اساساً پایه شکل گیری تمامی بنگاههای اقتصادی وجود سرمایه گذار هست .
وی در ادمه گفت: اجرای تمامی طرح های تولیدی در مقیاس های کوچک وبزرگ بدون حضور سرمایه گذار میسر نمی باشد چرا که طبق اصل 44 قانون اساسی ورود دولت در امر سرمایه گذاری محدود شده والبته همه زمینه ها وبستر برای ورود بخش خصوصی در این امر مهیا شده که در این خصوص سرمایه گذاران می توانند با دریافت منابع وتسهیلات بانکی به تکمیل طرح های تولیدی خود بپردازند.
ضامن فر تأکید کرد: اگر بخواهیم مصداقی عرض کنیم امروز به دلیل کیفیت بالای محصولات باغی در استان از جمله سیب وانگور وسایرمیوه جات مناسب سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی کشاورزی می تواند بسیار سود آور باشد وهمچنین آبهای معدنی مناسب ،معادن غنی گچ ، آهک وفسفات و... همه وهمه فرصت های مناسبی برای جذب سرمایه گذاری می باشد .
اقتصاد مقاومتی می تواند در تمامی ابعاد زندگی ما مورد توجه قرار گیرد
ضامن فر بیان داشت: تصور می کنم تقریبا تمامی مردم با اقتصاد مقاومتی وتعریف آن آشنایی دارند اما دراجرای مولفه ها وبکار بستن آن در زندگی روزمره مشکل دارند.
وی تأکید کرد: یکی از دلایل آن اقبال مردم ما به سمت مصرف بیش از حد وروحیه اسراف گرایی است .در واقع اقتصاد مقاومتی می تواند در تمامی ابعاد زندگی ما مورد توجه قرار گیرد اما در جنبه های مردمی وعمومی شاید بیشتر اقتصاد خانواده واصلاح برخی از فرهنگ های درونی خانواده وجامعه مورد نظرباشد چرا که آمارها نشان می دهند در زمینه مصرف در بیشتر شاخص ها ما از میانگین واستاندارد جهانی خیلی فاصله داریم
کارشناس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان گفت: برای مثال در مصرف انرژی ، کشور ما در مقایسه با کل کشورهای موجود در قاره اروپا مصرف بیشتری دارد بنابراین یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی اصلاح الگوی مصرف واستفاده بهینه از منابع وامکانات موجود است.
وی تأکید کرد: این وظیفه همه دلسوزان وصاحبنظران واصحاب رسانه است که مردم را از این شرایط آگاه کنند که شاید یکی از راههای نهادینه کردن این موضوع مهم، گنجاندن آن در برنامه های آموزشی ویژه دبستانی ها وتمامی مقاطع تحصیلی وآموزشی و تبدیل آن بصورت یک فرهنگ عمومی در سطح خانواده وتوجه ودقت دراین تعبیر که اقتصاد مقاومتی صرفا محدوده به دوران سخت اقتصاد کشور وخانواده نبوده بلکه یک روش صحیح واصولی برای مدیریت منابع وامکانات وشرایط اقتصادی کشور تعریف می شود.
مشوق های دولت در بحث سرمایه گذاری داخلی و خارجی
ضامن فر اظهار داشت: دولت مطابق با اصل 44 قانون اساسی برای سرمایه گذاری در بخش های اقتصادی وصنعتی با محدودیت مواجه است اما از طرفی این موضوع به منزله شانه خالی کردن وبی تعهدی دولت در این زمینه نیست .
وی گفت: همه شاخصه ها ومولفه هایی که برای ایجاد ورونق اقتصادی در یک کشور ومنطقه موردنظر است بدون دخالت وحمایت دولت وتنظیم سیاستهای صحیح واصولی دولت میسر نمی باشد چرا که همه سرمایه گذاری ها بمنزله ورود مستقیم دولت تعبیر نمی شود بلکه اقدامات دولت در تامین زیرساخت های تولید، تدوین مقررات وضوابط برای حمایت از تولید داخل ، ایجاد امنیت سرمایه گذاری واتخاذ تدابیر وسهولت در صدور مجوزهای لازم، تامین زمین ومکان مورد نیاز برای احداث بنگاههای اقتصادی واصلاح وبهبود فرهنگ سرمایه گذاری وایجاد مشوق های لازم برای ورود سرمایه گذاران خارجی همه وهمه جزو اقدامات اساسی ومهم دولت تلقی می گردد که می توان از آن بعنوان سرمایه گذاری دولت تعبیر کرد.
راه های ترغیب برای ورود سرمایه گذاران در بخش های سرمایه گذاری
کارشناس امور صنعتی استان در ادامه گفت: همایش ها بعنوان یکی از راههای معرفی وشناساندن استان به صاحبان سرمایه موثرهستند اما به تنهایی نمی تواند این خلا اساسی را پر کند .
وی گفت: هر ابزاری متناسب با سطح اثر گذاری خود می تواند به شناسایی مزیت های استان وترغیب صاحبان سرمایه برای ورود به بخش های اقتصادی استان موثر باشد رسانه ملی ، جراید ، روزنامه ها وسایت های محلی وتک تک مردم ما می توانند مبلغ خوبی برای این موضوع باشند ضمن آنکه نوع برخورد ونگاه عمومی جامعه واستقبال مردم و کاهش معارضان اجتماعی که به شدت موضوع سرمایه گذاری را به مخاطره می اندازد به شدت بر این موضوع مهم اثر دارند.
صادرات محصولات تولیدی استان کهگیلویه وبویراحمد به خارج از کشور
ضامن فر با توجه به ظرفیت متنوع کالاهای تولیدی این استان گفت: خوشبختانه بسیاری از تولیدات این استان قابلیت صادراتی دارند و امروز در استان ما گیاهان دارویی ، پودر وعصاره شیرین بیان ، سیمان ، موکت وچندین ماده معدنی به خارج از کشور صادر می شود.
وی گفت: با توجه به کیفیت بسیار مناسب آبهای معدنی استان در صورت کاهش هزینه های تولید وافزایش تولید انبوه محصولات آب معدنی، این کالا می تواند بعنوان شاخص ترین کالا در محور صادرات قرار گیرد.
ضامن فر افزود: بعضی از تولیدات داخلی استان هم بواسطه کیفیت بالایی که دارند بدلیل استقبال بازار داخلی، امکان صادرات آن وجود ندارد نمونه آن تولید محصولات آرایشی وبهداشتی استان که به شدت در بازارهای داخلی مورد استقبال عمومی قرار می گیرد.
توجه به مشاغل، از مهم ترین روشها برای ایجاد فضای کسب وکار
کارشناس امور صنعتی استان گفت: ازمهم ترین روشها برای ایجاد فضای کسب وکار توجه به مشاغل خانگی وسهولت در امر صدور جواز فعالیت ویژه مشاغل خانگی است چرا که در این موضوع همه افراد خانواده می توانند موثر باشند حتی کسانی که صاحب حرفه های متعدد هستند در اوقات فراغت خود می توانند در این امر مهم سهیم باشند.
وی افزود: رواج مشاغل خانگی قطعا با توجه به اینکه سرمایه کمتری را طلب می کنند از شرایط ریسک پذیری کمتری برخوردار است ودر صورت عدم موفقیت خیلی خانواده را دچار رکود وبحران نخواهد کرد ولی از طرفی با رونق آن می توان حجم عظیمی از جامعه را با آن درگیر نمود ومعضل بیکاری در سطح خانواده ها تا حدودی سامان پیدا کند.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به مطالبه سرمایه اندک وزمینه های متعدد که می توان شامل صنایع دستی، بسته بندی مواد غذایی وپرورش مرغ، قارچ، بسته بندی کالا، استقرارخطوط کوچک ماشین آلات تولید وایجاد کارگاههای کوچک تولید نبات، پولکی وشیرینی جات، بسته بندی ، خرد کردن وخشک نمودن سبزیجات وحتی تولید سنتی مواد لبنی کارگاههای تولید پوشاک کیف وکفش ودهها فرصت کاری دیگر در مقیاس های کوچک می توان بخش زیادی از نیازمندیهای عمومی را تامین وفضای کسب وکار جامعه را رونق داد.
راه نجات استان رونق فضای کسب وکار واصلاح روشهای موجود است
ضامن فر راه نجات استان را رونق فضای کسب وکار واصلاح روشهای موجود دانست و گفت: برای رسیدن به این مهم باید فرهنگ سرمایه گذاری وکار در استان را اصلاح کنیم امروز بسیاری از جویندگان کار فقط اشتغال را در جذب دولتی می دانند در حالی که می توان با تشکیل تعاونیهای کوچک از جوانان جویای کار وتجمیع سرمایه های اندکشان کارگاههای کوچک تولیدی راه اندازی کرد.
وی افزود: اگر بخش اعظمی از سرمایه های موجود در جامعه به جای سرمایه گذاری در بخش های غیر ضروری، وارد بخش های تولیدی شود بلاشک بخش عظیمی از مشکلات اجتماعی وبیکاری حل خواهد شد خوشبختانه فرهنگ تکریم سرمایه گذار تاحدودی بر فضای اداری استان حاکم شده اما در این زمینه باید اقدامات جدی تری مورد توجه قرار گیرد متاسفانه بجای ایجاد جو همدلی و وحدت برای توسعه ورشد استان مدام فضای استان در گیر تنش های بی حاصل است البته رسانه ها وسایت های محلی استان هم خیلی به از میان بردن این فضا کمک نمی کنند وتاحدودی به این تنش ها دامن می زنند.
کارشناس امور صنعتی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: با توجه به سابقه کم شکل گیری فضای اقتصادی وصنعتی در استان برای برون رفت از وضع موجود ورسیدن به میانگین کشوری باید تلاش های خیلی جدی شکل بگیرد و باید از همه ظرفیت های سیاسی وتوان اقتصادی درون استانی استفاده کنیم و بدانیم توسعه صنعتی واقتصادی تنها با اتکاء به یک یا چند سازمان محقق نخواهد شد بلکه باید با تلاش گروهی همه دستگاههای اداری واجرایی، نمایندگان مجلس و استاندار موضوع با جدیت دنبال شود.
ضامن فر در پایان تأکید کرد: امروز راه برای سرمایه گذاری دولت محدود شده واز طرفی مشوق های برجسته برای ورود سرمایه گذاران غیر بومی وجود ندارد ما باید اندک سرمایه گذاران بومی را تقویت وتشویق کنیم. بانک های عامل وادارات دولتی در وصول مطالبات خود انعطاف بیشتری به خرج دهند و بنگاههای اقتصادی موجود را از رکود خارج کنیم، منابع بانکی وتسهیلات را صرفا در جای خود هزینه کنیم تنها وتنها با عزم جدی همه مردم ومسئولان ودوری از سیاست های سختگیرانه وانعطاف دستگاههای اجرایی وآغوش باز متولیان رکود وبی تحرکی از فضای موجود برچیده خواهد شد .
گزارش: اخلاقی
انتهای پیام/ م.ن
پربیننده ترین
- ● لبیک «یا حسین» مردم لنده در روز عاشورا
- ● آغاز فصل جدید؛ سرپرست میراث فرهنگی منصوب شد
- ● عزاداری شب عاشورا در لنده
- ● حمله نافرجام رژیم صهیونی به پدافند ماغر
- ● عزاداری مردم لنده در شب هفتم محرم
- ● خداحافظی بیژنی فرد، استقبال از مشهدیزاده/مشهدی زاده:طایفه گرایی و سیاسی کاری در جهادکشاورزی سَم است+تصاویر
- ● اقامه نماز ظهر عاشورا در لنده+تصاویر
- ● اقتدار نیروهای مسلح هیمنه پوشالی اسرائیل را شکست
- ● از تخته سیاه مدرسه تا نوحههای دشت کربلا
- ● برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار در لنده
- ● لنده عطرآگین شد؛ غبارروبی مزار پاک شهیدان
- ● شور حسینی؛ شب چهارم محرم در لنده
- ● برخورد با عاملان شایعات در لنده
- ● عزاداری شب دوم محرم در لنده
- ● همنوایی عزاداران حسینی با شام غریبان در لنده
آخرین اخبار
- * از مسئول تا مردم؛ همه کمککار نظام باشیم
- * میثاق با شهدا در سالروز تشکیل نمازجمعه
- * آتش گرمای هوا بر پیکر شبکه برق لنده
- * بصیرت مردم معادلات دشمنان را به هم ریخت
- * آخرین وضعیت اعتبارات کمیته برنامهریزی لنده
- * پیشرفت ۷۰درصدی مرکز توانبخشی معلولان لنده
- * غرقشدگی بیامان؛ ۷ قربانی در کهگیلویه
- * تحول اقتصادی لنده؛ ۵۲ درصد رشد اعتبارات
- * غرق شدن جوان لندهای در رودخانه مارون
- * رقابت ۴۳۵ داوطلب لندهای در کنکور سراسری
- * ۵۰۰ مددجو تحت حمایت خدمات بهزیستی لنده
- * ۶۰ درصد بیماریهای نوپدید منشأ حیوانی دارند
- * بارقه امید در دل بانوان لنده ای
- * هشدار ستاد بحران لنده با ورود سامانه بارشی
- * دشمن با تغییر نگرش، حجاب را هدف گرفته است