کدخبر: ۶۹۷۷۸
۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۴۵
چاپ

خبرلنده به بهانه روز روستا منتشركرد:

ايدنك نگيني سبز با 14 شهيدگلگون كفن/عكس

روستاي ايدنك يكي از روستاهاي بخش مركزي شهرستان لنده مي باشد كه داراي جاذبه هاي گردشگري و بكر طبيعي مي باشد، اين روستا از روستاهايي شاخصي است كه به نسبت جمعيتش تعداد 14 شهيد را در طول هشت سال دفاع مقدس تقديم نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران كرده است.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي خبرلنده، روستاي ايدنك يكي از روستاهاي بخش مركزي شهرستان لنده مي باشد كه داراي جاذبه هاي گردشگري و بكر طبيعي مي باشد، اين روستا از روستاهايي شاخصي است كه به نسبت جمعيتش تعداد 14 شهيد را در طول هشت سال دفاع مقدس تقديم نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران كرده است.

این روستا به دلیل موقعیت استراتژیک هم چنین زمین های قابل کشت ، همواره مورد توجه حاکمان محلی در گذر گاه تاریخ بوده است.آثار به جای مانده از شهر قدیمی ایدنک در منطقه ای به نام کلل ، گواه همین ادعاست.

روستاي ايدنك داراي 250خانوار و تعداد 1300نفر جمعيت براساس سرشماري سال 1390مي باشد كه در طول هشت سال دفاع مقدس تعداد 14 شهيد گلگون كفن تقديم نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران كرده است.

اين روستا از روستاهاي است كه تعداد 25 نفر جانباز و بيش از 70 نفر ايثارگر در سطح شهرستان لنده دارد كه بعنوان يكي از روستاهاي شاخص و نمونه نيز مي باشد.

روستاي ايدنك در فاصله 8كليومتري شهرلنده مركز شهرستان لنده واقع است كه داراي جاذبه هاي گردشگري بكر و طبيعي از جمله روستاي قديم و زيباي ده مراد ، پل قديم ايدنك، دره زيباي استاده دره ، حاشيه و ساحل زيباي رودخانه مارون ، باغات و طبيعت زيباي اين روستا چشم هر بيننده اي را به خود مجذوب خواهد كرد.

اين روستا داراي 25هكتار باغ و مركبات متشكل از ليمو ترش، انار، ليموشيرين و ساير مركبات و صيفي جات مي باشد.

روستاي ايدنك يكي قطب هاي دامداري در شهرستان لنده مي باشد كه بيش از 400راس دام سنگين و بيش از 1500راس دام سبك و بيش از 3000هزار مرغ محلي در اين روستا پرورش و نگهداري مي شود.

اين روستا به واسطه همجواري با رودخانه پر آب مارون بيش از 150هكتار برنج در ارقام شميم، چمپاي پاكوتاه و پابلند، شهري ، فجر و ساير ارقام را  زير كشت دارد.

عمده فعاليت ساكين اين روستا كشاورزي و دامپروري مي باشد كه بعد از برداشت محصول برنج اقدام به كشت گندم آبي و كشت جو و گندم ديم در مزارع خود خواهند پرداخت.

از لحاظ فرهنگی با توجه به علاقه مردم این روستا به کسب علم ودانش ، پیشرفت قابل توجهی مشاهده می شود و عده ی بسیار زیادی از جوانان دیروز و امروز این روستا دارای مدارک بالای تحصیلی همچون دکترا،کارشناسی ارشد و کارشناسی می باشد که اکثر آن ها در جاهای مختلف مشغول خدمت رسانی به  این مرز وبوم می باشند.

مسجد صاحب الزمان(عج)روستاي ايدنك با سابقه 75ساله خود هنوز پا برجاست البته چندين با تعمير و مرمت شده است.

قلعه قديمي خان نيز كه امروز تنها آثار و مخروبه اي بيش نيز نيست از جاذبه هاي گردشگري اين روستا مي باشد.

روستاي ايدنك به لحاظ صنعتي نيز داراي 5كارخانه بزرگ سنگ شكن ، يك واحد مرغداري صنعتي بزرگ 20هزار قطعه اي ، 3كوره گچ پزي و يك كارخانه آسفالت مي باشد كه در مجاورت اين روستا واقع شده اند.

چشم انداز هاي طبيعي و بكر روستاي ايدنك باعث شده است كه هماله تعداد زيادي از مسافران و گردشگران نورزوي و ايام تابستان به مناطق بكر و طبيعي اين روستا مراجعه كنند.

البته به دلیل عدم توجه به آثار تاریخی موجود در زمان های گذشته ، عده ای به تخریب ساختمان های به جا مانده روی آوردند که امروزه اثری از آن ها به جای نمانده است و فقط اظهارات افراد مسن روستا شواهدی بر وجود چنین آثاری می باشد .

مردم اين روستا شيعه 12امامي بوده و از ايل بزرگ طيبي و طايفه كرايي مي باشند كه چهره هاي شاخص زيادي از اين روستا در منصب هاي دولتي مشغول خدمت صادقانه به مردم ايران اسلامي مي باشند.

در پايان اين روستا به واسطه حضور 14شهيد گلگون كفن و ستاره درخشان ايثار و شهادت در ضمره روستاهاي شاخص شهرستان لنده مي باشد كه در زمينه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت پيشگام بوده و با توجه به پتانسيل هايي گردشگري خوبي كه دارد توانايي شهر شدن در آينده نزديك را خواهد داشت.

گفتني است اين روستا محل تولد و محل دفن پيكر پاك سردار رشيد اسلام شهيد قدرت الله رستم پور مي باشد.

گزارش و عكس: سيد اسماعيل ميري

انتهاي پيام/م75