کدخبر: ۶۹۷۵۷
۱۴ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۸
چاپ

کارشناس مسایل اقتصادی استان کهگیلویه وبویراحمد:

اقتصاد مقاومتي در دیدگاه حاکم بر تیم اقتصادی دولت جایگاهی ندارد

با توجه به جهت‌گيري و پس‌زمينه فکري تيم اقتصادی فعلي دولت طبيعی است که انتظار داشته باشيم که مباحثي از قبيل اقتصاد مقاومتي يا حاشيه‌اي باشد يا مصادره به مطلوب شده و تفسيري ليبرال از آن در قالب‌هايي از قبيل مقاوم‌سازي اقتصاد و... به عمل آيد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر لنده به نقل از  صبح زاگرس،  یکی از موضوعاتی که توجه محافل کارشناسی و رسانه‌های خبری را به خود جلب کرده است، لایحه موسوم به خروج از رکود است که دولت یازدهم به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده‌است. این لایحه و دیگر تصمیمات اقتصادی گرفته شده توسط دولت این نیاز را به وجود آورده که به صورت دقیق دیدگاه اقتصادی دولت یازدهم و میزان ارتباط تصمیمات این دولت با سیاست های اقتصادی دراقتصاد مقاومتی مورد بررسی و تحلیل موشکافانه گردد که در جلسات متعددی به این موضوع خواهیم پرداخت.

 

در همین زمینه سرویس حوزه اقتصاد صبح زاگرس، در نشست های تخصصی با فعالان حوزه اقتصاد و افراد صاحب نظر دانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت، این لوایح دولت را مورد بررسی قرار داده است.

 

در گفت و گوی اختصاصی و تفضیلی  سرویس حوزه اقتصاد صبح زاگرس، با دکتر سید عقیل حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج در این خصوص، نکاتی مهم و اساسی در بحث ریشه یابی و معرفی تفکر اقتصادی حاکم بر دولت یازدهم و میزان ارتباطی که با اقتصاد مقاومتی دارد مطرح شد که بخش اول آن از نگاه مخاطبان محترم خواهد گذشت.

 

دولت روحانی به الگوي اقتصاد نئوکلاسيک دلبستگی ویژه ای دارد

 

کارشناس مسائل اقتصادی در استان کهگیلویه وبویر احمد اظهار داشت: مي‌توان گفت که مهم‌ترين ويژگي فکري تيم اقتصادی فعلي، دلبستگي به الگوي اقتصاد نئوکلاسيک است. هسته اصلي اين الگو، اعتقاد به نيروهاي بازار به عنوان يک «دست نامرئي» است که به اعتقاد این الگو، اقتصاد را به بهينه‌ترين وضعيت ممکن مي‌رساند.

 

حسینی افزود: در این دیدگاه  نقش اصلي به عهده عوامل آزاد خصوصي است که از طريق تعامل آزادانه با يکديگر در جهت تعقيب منفعت شخصي خويش، نيروهاي جانب عرضه و تقاضا براي شکل‌گيري بازار آزاد را بوجود مي‌آورند.

 

وی در ادامه بیان کرد: در چنين ديدگاهي مداخله دولت اختلال‌زا بوده و اقتصاد را از وضعيت بهينه دور نموده و لذا بايستي به حداقل برسد. در عرصه بين‌المللي نيز بايستي کشورها به سمت مزيت‌هاي نسبي رفته تا رفاه جهاني حداکثر شود و لذا تاکيد بر مفاهيمي از قبيل خودکفايي و استقلال اقتصادی چندان وجهي ندارد.

 

حسینی ادامه داد: در اين نگاه قانونمندي‌هاي مکانيکي يکساني بر اقتصاد حکم فرماست که ربط چنداني به فرهنگ‌ها و ارزش‌هاي ملي و ديني ندارد فلذا با اتخاذ رويکردي پوزيتيويستي، نقش چنداني براي اين ارزش‌ها قائل نبوده و با همان قواعد حاکم بر اقتصاد کشورهاي صنعتي غربي به دنبال سياست‌گذاري در کشورهاي در حال توسعه مي‌باشند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج افزود: يکي از گروه‌هايي که در کشور ما از اين رويکرد تبعيت مي‌کنند، گروه موسوم به «اقتصاددانان شريف» هستند که وجه تسميه آنها حضور اغلب آنها در دانشکده اقتصاد داشگاه صنعتي شريف است. اين گروه (افرادي از قبيل دکتر نيلي، روغني زنجاني، عسلي، مشايخي، نوبخت، فرجادي، ...) در سياست‌گذاري اقتصادی کشور خصوصاً در دوره رياست جمهوري آقاي هاشمي رفسنجاني و دوره اول آقاي خاتمي نقش فعالي داشته و اکنون بار ديگر در دولت آقاي روحاني به صحنه بازگشته‌اند.

 

وی تاکید کرد: با توجه به جهت‌گيري و پس‌زمينه فکري تيم اقتصادی فعلي دولت طبيعی است که انتظار داشته باشيم که مباحثي از قبيل اقتصاد مقاومتي يا حاشيه‌اي باشد و يا مصادره به مطلوب شده و تفسيري ليبرال از آن در قالب‌هايي از قبيل مقاوم‌سازي اقتصاد و ... به عمل آيد.

انتهای پیام/ م.ن

پربیننده ترین