کدخبر: ۶۹۵۵۴
۰۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۲۷
چاپ

اظهار نظر عضو شورای شهر یاسوج در مورد پیامد های بد تک فرزندی در جامعه

عضو شورای اسلامی شهر یاسوج به پیامدهای تک فرزندی در جامعه اشاره داشت و اظهار داشت: تک فرزندی علاوه بر مؤثر بودن در پدید آمدن بحران جمعیتی، آسیب های فرهنگی و اجتماعی دیگری را به همراه دارد.

به گزارش خبر لنده،  صبح زاگرس، زهرا زمانی در گفتگو با سایت زنان استان کهگیلویه و بویراحمد(ایل بانو) با اشاره به پیامدهای تک فرزندی در جامعه اظهار داشت: تک فرزندی علاوه بر مؤثر بودن در پدید آمدن بحران جمعیتی، آسیب های فرهنگی و اجتماعی دیگری را به همراه دارد.

 

 وی ادامه داد: فرزندانی که در خانواده های تک فرزند رشد می کنند، به وضوح نسبت به سایر همسالان خود که دارای خواهر و برادر هستند دارای کمبودهایی در ابعاد روحی و فکری هستند.  

 

عضو شورای اسلامی شهر یاسوج تصریح کرد: کودک متولد شده در خانواده تک فرزند از داشتن دوستی در خانه که با او درد و دل کرده مشورت کند و کمک بگیرد، محروم است.

 

وی ابراز داشت: جامعه ای را تصور کنیم که اکثر جوانان آن کودکی و سپس بلوغ خود را در تنهایی و انزوا در خانه سپری کرده اند، شادابی و پویایی چنین جامعه ای یقیناً قابل قیاس با جامعه ای که اکثر جوانان آن کودکی خود را در خانواده ای پرجمعیت گذارنده اند، نخواهد بود.

 

زمانی با بیان اینکه متغیرهای تعداد فرزندان، مدت زندگی مشترک، مدت شناخت و میزان شناخت همسر قبل از ازدواج با گرایش زنان به طلاق رابطه معنادار و معکوسی دارند، افزود: با افزایش مقدار این متغیرها از مقدار گرایش زنان به طلاق کاسته می شود.

 

طلاق، یکی از آسیب های خانواده های تک فرزندی است

 

وی تصریح کرد: در خانواده های تک فرزندی، بیش از حد به خواسته های و مطالبات فرزند توجه شده و اغلب افراط و زیاده روی والدین در برآوردن خواسته های تنها فرزندشان مشاهده می شود، هرچند این خواسته های غیر منطقی، بلند پروازانه و فراتر از توان و بنیه مالی خانواده و یا حتی بیرون از مرزها و محدود قانونی و شرعی باشد.

 

 عضو شورای اسلامی شهر یاسوج با بیان اینکه توجه بیش از حد والدین و قرار دادن فرزند در کانون توجهات اثرات سوئی بر شخصیت کودک دارد ابراز داشت: این گونه کودکان غالبا حساس، زودرنج، پر توقع و کم صبر هستند و نمی توانند عواقب اشتباهات خود را آزموده و مسئولیت عمل خود را بپذیرند و از جامعه پیرامون شان انتظار دارند همانند والدین با آن ها رفتار کرده و چتر حمایتی خود را بر سر آنان بگسترانند.

 

وی گفت: در خانواده هسته ای، محدود با فرزندان کم و به خصوص تک فرزند، برخورداری از فضای زندگی خانوادگی ممکن نیست، زندگی در کنار برادر یا خواهر روحیه جامعه گرایانه کودک را تقویت کرده و مدیریت در روابط اجتماعی را به وی می آموزد.

 

زمانی تأکید کرد: همدلی و همسویی با افراد خانواده، عشق ورزی و سهولت در برقراری ارتباط با افراد هم سن در جامعه و مدرسه از اصلی ترین ویژگی های فرزندان خانواده های دارای بیش از یک فرزند است.

 

وی با اشاره به اینکه رسانه ها مانند دریچه ای به جهان خارج در دیدگاه ها و رفتارهای افراد موثر هستند افزود: کم شدن ارتباط کلامی در خانواده های کم جمعیت، سبب حاکمیت رسانه های تصویری می شود، این امر تغییر الگوی ارتباطی در خانواده را به همراه دارد.

 

عضو شورای اسلامی شهر یاسوج ادامه داد: کودک یا نوجوانی که از تنهایی رنج می برد به دنبال جایگزینی برای اوقات فراغت خود است در نتیجه به تلویزیون، جاذبه های گرافیکی و هیجان های کاذب در بازی های رایانه ای و دنیای مجازی رو می آورد.

 

وی به آسیب های بازی های رایانه ای اشاره کرد و افزود: وابستگی، پرخاشگری، القای ارزش های فرهنگی ناهمخوان و پیامدهای جسمانی اعم از چاقی، دردهای مفصلی، درد مچ، گردن و پیامد های روانی و آسیب رشته های عصبی پیرامونی اعم از شب ادراری و توهم حداقل آسیب هایی برای بازی های رایانه ای هستند که امروزه بیشترین اوقات کودکان تنها ر اپر می سازد.

 

زمانی اضطراب والدین و فرزند در از دست دادن یکدیگر را یکی دیگر از پیامدهای تک فرزندی بیان کرد و ابراز داشت: والدین و فرزند هر دو احساس می کنند نیازهای شدیدی به یکدیگر دارند حال آن که درخانواده های پرجمعیت، توجه والدین به ویژه مادر معطوف به کودکان است و بیشتر وقت وی صرف تربیت آنان می شود، از این رو فرصتی برای افکار منفی یا رفتار بیهوده باقی نمی ماند.

 

وی ادامه داد: زمانی که تعداد فرزندان از یک بیشتر باشد، پدر و مادر در تلاش مستمر برای رسیدگی به فرزندان از زندگی پویا و پرتحرک لذت میبرند و هنگام فعالیت خویش همزمان آثار و برکات تلاش خود را در شور و نشاط حاصل از رشد و بالندگی فرزندان خود مشاهده میکنند.

 

عضو شورای اسلامی شهر یاسوج خاطر نشان کرد: در خانواده های تک فرزند همه محبت ها، حمایت ها، سختگیری ها و کنترل ها فقط متوجه یک فرزند است که به سلامتی روانی فرزند آسیب میزند.

 

وی بیان داشت: معمولاً تک فرزندان در مواجهه با مشکلات دچار اضطراب و نگرانی می شوند، در حالی که اگر چند فرزند در خانواده وجود داشته باشد، با تکیه بر یکدیگر و همدلی، مشکلات خود را بهتر حل میکنند.

 

زمانی نداشتن موقعیت رقابت در خانواده را یکی دیگر از مشکلات تک فرزندی دانست و بیان داشت: به همین دلیل کمتر با مشکلات مواجه می شوند و در معرض تجربه کردن شکست و ناکامی و ... قرار نمی گیرد.

 

وی یکی دیگر از عوارض تک فرزندی را منجر شدن خانواده به فرزندسالاری بیان کرد و گفت:  این گونه فرزندها معمولاً گرایش به انزوا، افسردگی، ضعف در برقراری ارتباط با همسالان و توجه بیش از حد به بازی های رایانه ای و انفرادی و ترس و یا تنفر از حضور در گروه های اجتماعی دارند.

 

عضو شورای اسلامی شهر یاسوج به دیگر آثار تک فرزندی اشاره کرد و بیان داشت: کم شدن ارتباطات کلامی و حاکمیت رسانه های تصویری که نتیجه آن کودک ساخته و پرداخته تلویزیون و جاذبه های گرافیکی و دنیای مجازی میشود از دیگر آثار تک فرزندی در جامعه است.

 

وی تصریح کرد: در روایات معصومین(ع) توصیه شده است: همسران از تولد فرزندان متعدد استقبال کنند و از خداوند نسلی سالم و صالح تقاضا کنند.

 

زمانی به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد و افزود: پیامبر (ص) می فرمایند: "من به زیادی جمعیت شما مسلمانان بر امت های دیگر افتخار می کنم".

 

وی تأکید کرد: با توجه به پيام مقام معظم رهبري در راستاي ريشه يابي تک فرزندی بديهي است كه شناسايي پديده هايی كه منجر به كاهش نرخ باروری شده است و برنامه ريزی در راستای بهبود آن ها، مي توان نقش مهمي در جبران اين كاهش ايفا كرد.

 

عضو شواری شهر یاسوج تغيير نگرش زنان به مسئله تحصيل و منزلت اجتماعي زنان را که تا پايان تحصيلات خود ازدواج را به تأخير می اندازند را يكي از عوامل كاهش باروري در آنان برشمرد.

 

وی يكي از اثرات مهم و نامطلوب پديده تك فرزندي را به هم خوردن توازن و تعادل نسلي در كشور دانست و افزود: سهم مادران تحصيل كرده از جمعيت آينده در مقايسه با مادران با تحصيلات پایین، بسيار كمتر بوده و سبب كاهش متوسط ضريب هوشي جامعه ميشود.

 

زمانی با اشاره به رهنمود مقام معظم رهبري تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند یكي از مشكلات ما اين است كه برجسته ترين زوج های ما كه نخبگان هستند كمترين فرزند را دارند كه اين ضرر بزرگي است.

 

وی ابراز داشت: مادر در صورت فراهم بودن نيازها و امكانات ضروري مي تواند فرزندان سالم و موفقي را تربيت كرده و بدين ترتيب سلامت و اعتلای جامعه را نيز تضمين كند.

 

عضو شورای اسلامی شهر یاسوج در پایان یکی از مهمترین عوامل در به وجود آمدن شکاف نسلی را تحولات اجتماعی و فرهنگی دانست و افزود: تغییر ارزش ها و هنجارهای جامعه، زندگی شهرنشینی، کاهش حجم خانواده ها و کمتر شدن تعداد فرزندان، اشتغال زنان، بالا رفتن سطح تحصیلات و وجود انواع رسانه ها مانند اینترنت، ماهواره و موبایل از جمله مواردی هستند که در به وجود آمدن شکاف نسلی مؤثر هستند.

 

انتهای پیام/گ