آخرین اخبار

27. آذر 1401 - 8:08
حوادث و اغتشاشات چندماه گذشته در کشور باعث شدکه دشمنان با موج سواری از فضای مجازی و اجرایی کردن نقشه های خود از سوی پیاده نظام های خود در کف خیابان ها با ایجاد آشوب اجرایی کنند.

به گزارش خبرلنده، حوادث و اغتشاشات چندماه گذشته در کشور باعث شده است که دشمنان با موج سواری از فضای مجازی و اجرایی کردن نقشه های خود از سوی پیاده نظام های خود در کف خیابان ها با ایجاد آشوب و نا امن کردن فضای جامعه همواره باعث ایجاد التهابات روحی و روانی برای اقشار مختلف مردم شده است.

از این رو یکی از مهمترین مواردی که مردم بدون شک از دستگاه های نظارتی و حاکمیتی و امنیتی در کشور برخورد قاطع با عامل و عاملین این اغتشاشات به خصوص سرشبکه های اصلی این حوادث همواره در این چندماه مدنظر بوده است که برخورد بدون مماشات از مهمترین تاکیدات شهروندان در چندماه گذشته بوده است.

پس از شناسایی و دستگیری سرشبکه ها و عوامل اصلی این اغتشاشات توسط نیروی ها امنیتی و انتظامی  وقتی قوه قضائیه اقدام به اعمال جرائم سنگین از جمله اجرای حکم محاربه برای برخی از این اشخاص باعث شده است تا موج سواری دشمن با پیاده نظام خود و سلبریتی ها در خصوص عدم برخورد با این چهره های اصلی و سرشبکه های اغتشاشات در فضای مجازی و حقیقی مطرح شود.

لذا یکی از مهمترین مواردی که قاطبه مردم خواستار آن هستند بحث برخورد قاطع با عامل و عاملین ناامنی و برهم زنندگان نظم و امنیت در جامعه هستند.

به همین منظور به تنی چند از کارشناسان، وکلا و اساتید دانشگاه به تشریح چگونگی برخورد با این اغتشاش گران به گفت وگو پرداختیم که در ایتدای این گفت وگو ها کارشناس سلامت روان حوزه روانشناسی با اشاره به آثار و پیامدهای روحی و روانی اغتشاشات در جامعه گفت: امنیت روحی و روانی و اصولا سلامت جامعه یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن توجه کافی داشت.

الاقلی نازی تاکیدکرد:برای سلامت تعریف سه بعدی زیستی، روانی و اجتماعی را می توان بیان کرد که توجه به این سه موضوع در حوزه سلامت روان جامعه بسیار مهم است.

وی افزود:بیماری کویید19یکی از مواردی بود که در طی 3سال گذشته موجی از آثار فردی و اجتماعی را در حوزه سلامت روان در جامعه ایجاد کرده است که بدون شک این اغتشاشات نیز همانند یک بیماری در تشابه با شیوع بیماری کویید19است.

این کارشناس سلامت روان گفت:آثار روحی و روانی این اغتشاشات در سطح جامعه برای کسبه بازار،عابرین و رهگذران و کسانی که قربانی حرکات اغتشاش گران شده اند بسیار مهم است که متاسفانه شاید تا چندین هفته آثار و پیامدهای آنان را می توان در ضمیر فکری و رفتاری فرد مشاهده کرد.

وی تاکیدکرد: بدون شک برخورد با عاملین نزاع و درگیری ها می تواندبه لحاظ روحی و روانی بر افراد حادثه دیده و سایر اقشار جامعه می تواند تاثیرگذار باشد که این مهم قطعا می تواند باعث تسکین دردهای اقشار آسیب دیده از اغتشاشات خواهد بود.

رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان لنده در گفت وگو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: قطعا امروز دشمن با یک جنگ ترکیبی و رسانه ای قوی وارد میدان شده است و لازم است که همه ما در خصوص تبیین و پیشگیری از تحریف های و شبهات ایجاد شده در فضای مجازی و حقیقی باید تلاشی مضاعف داشته باشیم.

حمید دهقان تاکیدکرد: امروز تاثیرگذاری دشمن بر روی چهره های ورزشی و سلبریتی ها به گونه ای است که وقتی فرد محاربی خود به قتل عمد اعتراف می کند و اذعان دارد که تحت تاثیر فضای مجازی و این سلبیریتی ها دست به اقدام مجرمانه زده است.

وی خاطر نشان کرد:بدون شک برخورد قاطع با فرد و افرادی که اقدام به حمله با سلاح سرد و گرم به مردم و ماموران پلیس می کند در کشور های غربی با واکنش فوری پلیس مواجه خواهد شد و حتی اجازه دفاع به فرد داده نمی شود و فرد خاطی فوراٌ مورد تیراندازی پلیس قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشگاه پیام نور لنده گفت: قطعا قوه قضائیه در برخورد با عامل و یا عاملین آغتشاشات باید قاطع عمل کند چرا که به تعبیر شهید مطهری اگر با جنایت کار برخورد نشود زمینه را برای سایر جنایت کاران فراهم خواهیم کرد که عاملی برای بی بندوباری در جامعه باشند.

در ادامه نیز یکی از وکیل و کارشناس ارشد حقوق خصوصی گفت: آنچه امروز برای جامعه لازم و ضروری است بحث امنیت در جامعه است و قانون گذار برابر وظایف ذاتی خود باید زمینه ساز امنیت باشد.

احمد محمدی گفت: وقتی جرمی حادث می شود قطعا ادله مستحکمی باید برای بحث محکومیت فرد وجود داشته باشد و وقتی ادله کافی و اظهارات متهم مبنی بر اقدام مجرمانه در صحت و سلامتی عقل بیان شود بدون شک دادگاه و شخص قاضی به درستی به وظیفه قانونی خود عمل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در حقوق خصوصی داریم که حریم افراد باید در همه حال رعایت شود ولی در جامعه نیز یک حریم داریم که باید فرد و تمامی افراد جامعه نسبت به پابندی به قوانین مدنی جامعه پابندباشند و ایجاد هرگونه نا امنی و بلوا و آشوب در جامعه قطعا نقض صریح قانون است و قانون گذار می تواند براساس حقوق شهروندی با عامل و یا عاملین این بی نظمی برخورد قاطعی داشته باشد.

محمدی تاکیدکرد: داشتن سلاح سرد و گرم در هرگونه درگیری یا آشوب خیابانی مصداق عینی جرم است و وقتی از آن برای قتل نفس فرد و حتی ایجاد رعب و وحشت افراد به خصوص حمله به پلیس و نیروهای امنیتی استفاده شود براساس شواد و مستندات مورد در دادگاه بدوی بنا به شواهد و قرائن با نظر قاضی پرونده می تواند در حکم محاربه تلقی شود و حکم فرد اعدام یا حبس ابد می تواند باشد.

این کارشناس ارشد حقوق خصوصی گفت: بدون شک کسانی که در امرو ترویج و تشویق مردم به خشونت، آموزش و حتی دعوت مردم به خشونت و اغتشاش کنند قطعا در منظر دادگاه به عنوان عاملین دخیل در این نزاع ها و اغتشاشگران محسوب خواهند شد و دادگاه و قضای می تواند با استناد به ادله نیروهای امنیتی و انتظامی با متخلفین برخورد قاطع قضایی داشته باشد.

انتهای پیام

نظرات کاربران

http://khabarlendeh.ir
https://eitaa.com/khabarlendehe
http://sapp.ir/khabarlendeh
http://khabarlendeh.ir/news/83674/%D8%A7%D9%88%D9%82%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%D8%B9%DB%8C-%D9%84%D9%86%D8%AF%D9%87